Fri frakt ved kjøp over kr 500,- |30 dagers returrett |Kort leveringstid - alt er på lager i Norge

Lag din egen Zen Garden!

opprettet den under Japanske hager

Lag din egen Zen Garden!
Lag din egen Zen Garden!
Lag din egen Zen Garden!
Lag din egen Zen Garden!

Her kommer mitt aller første blogginnlegg i historien. Skummelt å skulle begi seg ut på dette i en alder av 36 år. Men alt skjer for en grunn, også dette. 

Motivasjonen bak Japanes Living ligger i vår sterke lidenskap for den japanske kulturen, japansk design og japanske hager. Vi synes kombinasjonen mellom det klassisk japanske og den moderne nordiske stilen er veldig spennende. I disse påsketider er det nok mange som begynner å sysle litt i hagen. Noen har kanskje gjort det en stund alt, mens andre dessverre må vente lenge enda får snøen har smeltet og den første hestehoven kan titte frem. 

I vår egen hage har vi latt oss inspirere av den tradisjonelle japanske zen garden. På engelsk kaller de gjerne dette for "rock garden". En zen garden kjennetegnes av en stilfull minimalistisk hage med nøye sammensatte elementer i ulike formasjoner. Hagen kan bestå av steiner og sand i mønstre, vannelementer, mose, formtrimmede busker, trær og lignende. En zen garden trenger ikke være så stor. Det kan være en liten krok i hjørnet av hagen, eller et lite område ved inngangspartiet. Tradisjonelt sett skal hagen nytes når man sitter og ser utover den fra en benk eller en annen avslappende del av hagen. De opprinnelige klassiske zen hagene ble laget av buddhister i hagene til templene. Hagene var ment å skulle imitere selve essensen av naturen, og å stimulere til meditasjon over meningen med livet.

Om du har lyst til å lage din egen zen garden, er det mange måter å gjøre dette på. Det enkleste er å lage områder med stein eller sand med spesifikke avgrensede områder. Så kan du legge til enkle dekorative elementer i spesifikke mønstre. Dette kan eksempelvis være steinheller, planter eller lignende.

Om du ønsker mer inspirasjon, eller har lyst til å lære mer om zen garden, anbefaler jeg deg å sjekke ut videoene under. Om du har tatt deg tid til å lese gjennom dette innlegget håper jeg du kjenner på at du har funnet en indre ro. Ditt eget Zen. Selv kjenner jeg at jeg ikke er så nervøs som når jeg startet dette innlegget, pulsen har senket seg. Kanskje det til og med blir et innlegg nr 2? Vi får se.

 

// Morten

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din